بررسی سیتوتاکسونومی تعدادی از گونه های cousinia در ایران

پایان نامه
  • وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه تربیت مدرس
  • نویسنده باهره جوادی
  • استاد راهنما محمود غفاری
  • تعداد صفحات: ۱۵ صفحه ی اول
  • سال انتشار 1372
چکیده

سرده کوزینیا (cousinia) با بیش از 662 گونه، سومین سرده بزرگ تیره کمپوزیته (compositae) و بزرگترین سرده تبار cynareae است . ناحیه پراکندگی این سرده منطبق بر منطقه فلوراایرانیکا می باشد. از آنجایی که ویژگیهای ریخت شناسی در گونه های مختلف این سرده بسیار متغیر می باشد، لذا این سرده نیاز مبرم به پژوهشهای بیشتر در زمینه های مختلف دارد. در تحقیق انجام گرفته، 20 گونه کوزینیا از طریق مطالعه سلول های گرد مورد بررسی سیتولوژیکی قرارگرفتندکه 14 گونه بومی ایران و تعداد کروموزمهای گامتوفیتی 13 گونه برای اولین بار گزارش می گردد. همچنین مطالعاتی بر روی چگونگی پراکنش کوزینیا در ناحیه فلورا ایرانیکا صورت گرفته و مراکز تنوع این سرده در منطقه مذکور بر روی چند نقشه مشخص گردیده است . با توجه به مطالعات انجام شده، دراین سرده پنج عدد پایه کروموزومی (13= x، 12 = x، 11 = x، 10 = x، 9 = x) وجود دارد. همچنین مراکز تنوع گونه ها، مراکز تنوع اعداد پایه کروموزومی نیز می باشد. از سوی دیگر اکثر گونه های کوزینیا دیپلوئید بوده و تتراپلوئیدی فقط درگونه هایی با عدد پایه کروموزومی 9 = x دیده می شود. این گونه هادارای دوسطح دیپلوئیدی (18 = n 2) و تتراپلوئیدی (36 = n 2) می باشند.

۱۵ صفحه ی اول

برای دانلود 15 صفحه اول باید عضویت طلایی داشته باشید

اگر عضو سایت هستید لطفا وارد حساب کاربری خود شوید

منابع مشابه

بررسی سیتوتاکسونومی گونه Cynodon dactylon (L.) Pers. در ایران

گونه Cynodon dactylon، گونه‌ای با اهمیت اقتصادی و صنعتی در سطح جهان است و به طور وسیع در مناطق معتدله و گرمسیری به عنوان چمن و علوفه دام استفاده می‌شود. در این مطالعه تعداد 10 جمعیت متعلق به این گونه با هدف مشخص نمودن عدد کروموزومی و کاریوتیپ گونه و بررسی تنوعات احتمالی آن ارزیابی شد. مطالعات عدد پایه 9=x و سطوح پلوئیدی 36=x4=n2 و 27=x3=n2 و همچنین، کاریوتیپ نسبتاً متقارن را برای این گونه نشان د...

متن کامل

چهار گونه جدید از جنس Asteraceae) Cousinia ) در ایران

چهار گونه جدید جنس .Cousinia Cass از ایران شرح داده می‌شود. گونه  C. barezica بر اساس نمونه‌ای که از سلسله جبال بارز در استان کرمان جمع آوری شده شرح داده می‌شود. این گونه متعلق به بخش Spinuliferae  است و با گونه‌های C. longifolia  و C. sicigera  نزدیکی دارد ولی با هر دو گونه در داشتن برگهای دو‌رنگ در مقابل برگهای یک رنگ تفاوت دارد. گونه C. isfahanica بر اساس نمونه‌ای که از اصفهان، سمیرم، ونک جم...

متن کامل

گونه ای جدید از جنس COUSINIA از جنوب غرب ایران

گونه کوزینیا نوژیاننسیس از بخش استنوسفاله به عنوان گونه ای جدید از جنوب غرب ایران شرح داده شده ارتباطات آن با نزدیکترین گونه‌ها بحث می‌شود و تصویر آن نیز ارائه می‌گردد.

متن کامل

گونه جدید Cousinia iranshahriana (خانواده کاسنی) از استان کردستان، ایران

یک گونه جدید انحصاری از بخش آلبیده از جنس کوزینیا از ارتفاعات صخره ای بانه ازاستان کردستان تحت نام کوزینیا ایرانشهریانا همراه با عکس شرح داده می‌شود. نزدیک‌ترین گونه به این گونه جدید احتمالا گونه کوزینیا بختیاریکا از استان چهار محال بختیاری است.

متن کامل

گزارش گونه جدیدی از جنس Cousinia (سکسیون Cousinia) از شمال غرب ایران

گونه azerbaidjanica Cousinia از بخش Cousinia به عنوان گونه جدیدی از استان آذربایجان شرح داده می‌شود. تصویر و نقشه پراکنش آن نیز ارایه می‌گردد. همچنین ارتباط آن با نزدیک‌ترین گونه‌ها مورد بحث قرار می‌گیرد.

متن کامل

منابع من

با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید

ذخیره در منابع من قبلا به منابع من ذحیره شده

{@ msg_add @}


نوع سند: پایان نامه

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه تربیت مدرس

میزبانی شده توسط پلتفرم ابری doprax.com

copyright © 2015-2023